EARTH HOUR 2010




Earth hour tiba lagi tahun ni dan merupakan penganjuran kali kedua selepas dilancarkan worlwide tahun lepas.




Sedikit mengenai sejarah Earth Hour, bermula pada 2007 di Sydney dengan penglibatan sebanyak 2.2 juta penduduk. 2008, makin banyak negara dunia yang terlibat untuk menjayakan Earth Hour. Malaysia meraikan Earth Hour bermula dari tahun 2009.







Seperti visual diatas, aku ada terlibat dengan Earth Hour 2009. Time ni aku kat UM. Mengikut perancangan, aku sepatutnya nak bertandang ke The Curve sebab kat sana ada program ala-ala night walk. Nak pergi kena daftar dulu, so aku pon call la pihak penganjur. Dia cakap nak masuk boleh, tapi t-shirt dah abis. So, aku dengan rasa kecewa pun cancel plan aku dan kekal untuk sambut kat UM je(dia buat kat depan Dewan Tunku Canselor).

Tapi, oleh sebab semangat nak t-shirt, aku dah order kat Awang untuk tolong beli. Akhirnya, dapatlah..